Scroll Top

Machinebouw veevoederfabriek Forfarmers

Alers Machinebouw Machineonderhoud Productielijnen ForFarmers

De klant

ForFarmers is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij. Het productaanbod van ForFarmers varieert van mengvoer, jongdiervoeders en speciaalvoer tot vloeibare voeders, losse grondstoffen, zaaizaden (gras en mais) en meststoffen.

De vraag

Bij Forfarmers was er behoefte om op een snelle en veilige manier toegang te krijgen tot de machines voor onderhoud of storingen. De inname van grondstoffen vanuit schepen gebeurt via transportkettingen. Bij een storing of onderhoud aan deze transportkettingen bleek de bereikbaarheid niet optimaal. Het oplossen van de storing of het onderhoud moest uiteraard wel veilig worden gedaan en dit kostte tijd.

De oplossing!

Samen met de technische dienst van Forfarmers hebben wij gekeken welke mogelijkheden er waren om de bereikbaarheid van de transportkettingen te verbeteren. Dit werkten wij uit in een scenario en maakten een schets van de mogelijke oplossing. Hierna werd een compleet nieuwe verdiepingsvloer in de fabriek gemaakt door middel van verschillende bordessen. Resultaat: dit verhoogde de toegankelijkheid enorm, waardoor er veilig en betrouwbaar kan worden gewerkt met een minimale uitvaltijd van het machinepark.

De wereld van productielijnen en daarbinnen van ‘niets iets maken’ boeit ons!
Kop koffie?
Het Laar 15, 6733 BZ Wekerom