Scroll Top

Machinebouw veevoederfabriek Trouw Nutrition

Alers Machinebouw Machineonderhoud Productielijnen trouw-nutrition

De klant

Onder de vlag van Trouw Nutrition opereert in Europa een groot aantal bedrijven met een sterke marktpositie in veevoederadditieven, premixen, services, mineralen, voeders voor jonge dieren en specialiteiten. Trouw Nutrition Benelux levert een breed assortiment producten die de gezondheid en productiviteit van rundvee, varkens, pluimvee en paarden verbetert.

De vraag

Door middel van silo’s wordt de premix-veevoeding opgeslagen en gedistribueerd door de fabriek. In de praktijk bleek dat tussen de silo’s oude schuiven zaten en deze veroorzaakten doorlekkage van producten. Mede hierdoor ontstonden er storingen in het proces en opslag met wachttijden als gevolg.

De oplossing!

De uitdaging lag er om de voeding probleemloos te transporteren binnen de fabriek en hiermee de productietijden te verkorten. Om dit te bereiken hebben we samen met Trouw Nutrition speciale vlinderkleppen gemaakt en gemonteerd. Het gebruik van vlinderkleppen in plaats van de schuiven, bleek een betrouwbare aanpak om vermenging te voorkomen en procestijden te verminderen. Met meer capaciteit uit een goed werkend machinepark als resultaat.

De wereld van productielijnen en daarbinnen van ‘niets iets maken’ boeit ons!
Kop koffie?
Het Laar 15, 6733 BZ Wekerom